Show news from...

eye 2800 Views

Mai mulţi pensionari din stînga Nistrului vor beneficia de alocaţii lunare


Circa 500 de cetăţeni din stînga Nistrului, care dețin cetățenia Republicii Moldova, dar nu primesc pensii stabilite de administrația de la Tiraspol vor beneficia de alocaţii lunare în sumă de 550 de lei. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi, în lectură finală, de către Parlament, comunică MOLDPRES.

Modificările vizează femeile cu vîrsta cuprinsă între 55 și 57 de ani și bărbații cu vîrsta cuprinsă între 60 și 62 de ani, beneficiari de pensii stabilite de sistemul public de asigurări sociale.

Potrivit viceministrului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Viorica Dumbrăveanu, alocațiile vor fi de mare ajutor pentru cei care dețin cetățenia Republicii Moldova și locuiesc în stînga Nistrului, mai ales că o parte dintre ei se confruntă cu probleme economice din cauza restricționării accesului la terenurile agricole pe care le dețin.

Keywords:

pensionarii , bani , Transnistria

Settlements of Moldova and Diaspora

Şolcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1253 locuitori

Şolcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cureşniţa Nouă și Şolcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1253 de oameni. Satul Șolcani a fost menționat documentar în anul 1588.

Read more