27 february 2012, 15:05 views 5909
27 february 2012, 15:05 views 5909

Evghenii Șevciuc a declarat că alianţa de guvernămînt din Republica Moldova nu are o poziție unică față de Transnistria

Liderul Transnistriei, Evghenii Șevciuc a declarat că Alianţa pentru Integrare Europeană din Republica Moldova nu are o poziție unică față de republica separatistă. El a făcut o declarație în acest sens într-un interviu pentru ITAR-TASS.

"Eu pentru prima dată m-am întîlnit cu domnul Filat. În cadrul întrevederii ne-am făcut cunoștință, a avut loc un schimb de opinii. Consider că a fost o experiență utilă pentru noi doi. Alarmant este faptul că, avînd unele înțelegeri prealabile, exact peste cîteva zile unul dintre membrii cabinetului Filat – ministrul Transporturilor și-a expus unele opinii ultimative, în viziunea noastră, asupra acordului de transport. Sper că sunt niște lacune de interacțiune, dar nu un principiu de lucru al partenerilor noștri", a spus el.

Șeful autoproclamatei RMN a mai adăugat că "noi ne exprimăm speranța că partenerii noștri din Moldova vor depăși criza politică și noi vom putea obține o imagine clară asupra faptului cine este promotorul principal al politicii statului moldovenesc".

"Noi considerăm că potențialul relațiilor bilaterale nu a fost descoperit. Dacă părțile vor porni de la situația reală, dar nu doar de la dorințe, dacă eforturile principale vor fi concentrate nu pe depășirea problemelor politice, dar pe soluționarea unor probleme economice concrete, atunci și tabloul perspectivelor politice va fi unul mult mai limpede", a notat Evghenii Șevciuk.

 

Sursa:  moldnews.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
80 locuitori

Cuşelăuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mari, raionul Soldăneşti. Satul Cușelăuca este situat la distanța de 30 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 80 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Cușelăuca datează din anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.