Show news from...

eye 4111 Views

Astăzi au loc alegeri legislative și locale în Transnistria!


Astăzi, în Transnistria, au loc, în premieră, așa-zisele alegeri legislative și locale. Astfel, în urma scrutinului se va alege componența așa-numitului Soviet Suprem și a membrilor consiliilor locale.

În stânga Nistrului, secțiile de votare au fost deschise la ora 7:00. La ora 7:30 deja votaseră peste 10 oameni la secția nr. 254, care se află în incinta Școlii de Arte "Serghei Rahmaninov".

Președintele secției de votare nr. 254, Olga Galenco, a menționat că secția a fost deschisă la timp, fără accidente sau defecțiuni tehnice. De asemenea, aceasta a precizat că în zonă sunt prezenți câte doi observatori din partea fiecărui candidat în așa-numitul Soviet Suprem și din consiliile orășenești, scrie presa locală.

Pentru organizarea alegerilor, din bugetul local vor fi cheltuite peste 500 de mii de dolari. Pe teritoriul stâng al Nistrului vor fi deschise 54 de secții de vot și 12 secții de circumscripție. Scrutinul, la fel ca altele de până acum, nu este recunoscut de Moldova și comunitatea internațională.

Keywords:

Transnistria , alegeri , 2015

Settlements of Moldova and Diaspora

Păscăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
950 locuitori

Păscăuţi este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 950 de locuitori. Satul Pășcăuți a fost menționat documentar în anul 1603.

Read more