22 september 2015, 11:47 views 8738
Vitalii Ignatiev a preluat conducerea ministerului transnistrean de Externe
22 september 2015, 11:47 views 8738

Vitalii Ignatiev a preluat conducerea ministerului transnistrean de Externe

Pretinsul vice-ministru de Externe al Transnistriei Vitalii Ignatiev a preluat funcțiile Ninei Ștanski în fruntea așa-zisului minister. Acesta, care este în prezent „ministru interimar", a susținut deja o conferință de presă în calitatea sa de reprezentant politic în procesul de negocieri, în cadrul căreia a asigurat că „schimbări ale poziției părții transnistrene în legătură cu schimbarea reprezentantului politic nu vor avea loc".

„Vreau să vă asigur că țintele și sarcinile în domeniul politicii externe, prioritățile ei, unul dintre care este reglementarea relațiilor moldo-transnistrene, nu se schimbă și nu se pot schimba - ele se bazează pe voința poporului. De acea, reperezentantul politic va îndeplini aceleași funcții și sarcini, pe care le-am avut și mai înainte”, a spus Vitalii Ignatiev în cadrul conferinței de presă susținute în fața jurnaliștilor din stânga Nistrului.

Realitatea.md amintește că pe 10 septembrie pretinsul ministru de Externe al Transnistriei, Nina Ștanski, a participat la ultima sa ședință în calitate de negociator politic din partea Tiraspolului în procesul de reglementare transnistreană. Deja la următoarea ședință, care va avea loc la data de 25 septembrie, Tiraspolul va fi rerpezentat în procesul de negocieri de către Vitalii Ignatiev.

Înlocuirea de cadre a avut loc ca urmare a căsătoriei dintre liderul separatist Evgheni Șevciuk și Nina Ștanski, care "va activa acum ca" soția sa. Cei doi s-au cununat vineri, 18 septembrie, în biserica unui sat îndepărtat din raionul Camenca. Sâmbătă, 19 septembrie, a avut loc nunta celor doi, la ceremonie fiind prezenți mitropolitul Vladimir și interpretul moldovean Ion Suruceanu.

Source: www.realitatea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
258 locuitori

Prodăneştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ştefăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Prodăneştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.