26 june 2015, 11:18 views 11149
Poroșenko „l-a lăsat” pe Saakașvili fără Transnistria
26 june 2015, 11:18 views 11149

Poroșenko „l-a lăsat” pe Saakașvili fără Transnistria

Kievul a „înădușit" retorica războinică a lui Mihail Saakașvili în postura de guvernator al regiunii Odesa, a declarat pentru „Nezavisimaia gazeta" directorul Centrului pentru Cercetarea Problemelor Societății Civile din Kiev, Vitali Kulik. Potrivit lui Kulik, „Transnistria a fost scoasă din competențele lui Saakașvili, regiunea rămînînd prerogativa președintelui Petro Poroșenko". Astfel, nu se prevede niciun fel de „mișcare" în direcția transnistreană, cum prognozează mass-media. Aceasta ar putea calma spiritele în regiunea transnistreană, unde potrivit deputatului Sovietului suprem Anatoli Derun, viața s-a împărțit în două: pînă la desemnarea lui Saakașvili în postul de guvernator al regiunii Odesa și după.

„Situația în Transnistria rămîne tensionată, însă în special din motive economice: Ucraina, la sugestia Moldovei, a înăsprit regimul de trecere în regiune a mărfurilor cu accize, inclusiv a unor produse alimentare. În Transnistria nu poți introduce nimic evitînd organele vamale ale Moldovei, de aceea acumulări la bugetul transnistrean nu vor fi. Se știe că grănicerii ucraineni nu permit trecerea mărfurilor destinate pacificatorilor ruși și militarilor din contingentul operativ rusesc dislocat în Transnistria. Din Transnistria nu sînt lăsați să plece bărbații cu pașaport rusesc, dar aceasta a fost și anterior. Momentul nou este apariția în Odesa a lui Mihail Saakașvili și declarațiile lui referitoare la Transnistria. Așa că pentru noi timpul s-a împărțit pînă la Saakașvili și după. Aceasta îngrijorează populația, mai ales ținînd cont de situația din estul Ucrainei", a menționat Anatoli Derun.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
2063 locuitori

Trebisăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Trebisăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe malul stîng al rîului Draghişte. Satul Trebisăuţi se află la o distanţă de 7 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2063 de oameni. Satul Trebisăuţi este atestat documentar în anul 1555.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.