11 december 2014, 12:10 views 11033
La Micăuți se trăiește în beznă
Photo: monitorulsv.ro
11 december 2014, 12:10 views 11033

La Micăuți se trăiește în beznă

Zeci de familii din satul Micăuţi, raionul Străşeni, trăiesc de ani de zile în beznă. Şi-au ridicat case la marginea satului, pe terenuri puse la dispoziţie de Primărie, dar locuinţele nu au fost racordate pînă acum la curent electric. Deşi au făcut numeroase demersuri la Primărie, oamenii spun că nu au primit pînă acum decît promisiuni. De partea cealaltă, autorităţile locale dau asigurări că încearcă să soluţionaze problema.

Cei trei membri ai familiei Guzun îşi petrec serile în întuneric, întrucît locuinţa lor, construită acum opt ani, nu este racordată la reţeaua de curent electric. Cel mai greu este pentru mezinul familiei, care merge la școală și este nevoit să-și facă temele la lumina lumînărilor.

În aceeaşi situaţie sunt alte 21 de familii din Micăuţi. Locuințele lor se află la marginea satului, pe unde nu ajunge reţeaua de alimentare cu electricitate.

Oamenii îl acuză pe primar că a tergiversat elaborarea proiectului urbanistic al localităţii, în baza căruia furnizorul de energie electrică poate demara extinderea reţelei. Autorităţile locale au avut nevoie de doi ani pentru a întocmi acest document. Edilul Vasile Dolghi, ales în 2011, dă însă vina pe fostul primar, care nu ar fi făcut nimic să rezolve problema.

Pe fostul primar Ion Nicolaev nu l-am găsit pentru a ne explica situaţia. În schimb, scuza actualului edil nu-i mulţumeşte pe oameni, care spun că au ajuns la capătul puterilor.

Proiectul de urbanism a fost finalizat la sfîrşitul anului 2013, dar deocamdată nu a fost inclus în programul de investiţii al furnizorului de energie.

Lucrările de racordare a locuințelor la rețea au fost evaluate la peste un milion de lei, costuri care vor fi suportate de furnizorul de curent electric.

Source: www.jurnaltv.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1611
Populația:
6.855 mii locuitori

Teleneşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Teleneşti. Amplasat în partea centrală a republicii, pe malul drept al rîului Ciulucul Mic,  oraşul Teleneşti este situat la o distanţă de 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6855 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Teleneşti, datează din anul 1611.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.