11 june 2019, 10:10 views 4302
Prima coaliție PSRM – ACUM la nivel local, formată la Soroca
11 june 2019, 10:10 views 4302

Prima coaliție PSRM – ACUM la nivel local, formată la Soroca

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul ACUM au reușit să contureze prima coaliție la nivel local. Cele două părți au "bătut palma" la Soroca, acolo unde au creat o majoritate formată din 17 consilieri raionali PSRM și ACUM.

Cei 17 consilieri au semnat și o declarație comună prin care își asumă sarcina de a vota în comun președintele și vicepreședinții raionului Soroca, scrie observatorul.md.

Înaintea turului doi al alegerilor locale generale, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat într-o emisiune televizată că PSRM și ACUM au convenit să creeze coaliții în 25 de consilii raionale, pentru alegerea președintelui de raion.

Aseară, deputatul socialist Grigore Novac a declarat la "Cutia Neagră" că consilierii din PSRM care au obținut un procentaj mare în consiliile regionale și locale, negociază crearea majorităților doar cu cei din Blocul ACUM și că în mai multe raioane, inițiatorii discuțiilor sunt cei din Blocul ACUM.

Anterior, în timpul campaniei electorale, Ion Ceban, primar ales al municipiului Chișinău, a propus Blocului ACUM coaliție în CMC, dar și două funcții de viceprimar și pretor. Andrei Năstase și alți reprezentanți ai Blocului ACUM au declarat ieri că refuză oferta socialistului, dar că vor susține proiectele bune în cadrul CMC.

Source: tv8.md

Keywords:

PSRM , Blocul ACUM , coalitie , Soroca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
3108 locuitori

Trinca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Trinca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe rîul Drăghiște, la 25 km de orașul Edineț și la 40 de km de stația de cale ferată Lipcani. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3108 oameni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.