25 june 2019, 11:40 About «romanianism» of some Moldovians views 4205
În nordul țării a fost deschis un centru model pentru bătrînii cu nevoi speciale
25 june 2019, 11:40 About «romanianism» of some Moldovians views 4205

În nordul țării a fost deschis un centru model pentru bătrînii cu nevoi speciale

În oraşul Rîşcani, din nordul Republicii Moldova, a fost inaugurată Casa Phoenix, un proiect destinat oamenilor în vîrstă, cu nevoi speciale. Viitorii beneficiari ai centrului vor avea parte de servicii de îngrijire de calitate şi profesionistă, recreere, dragoste şi respect.

Casa Phoenix este o parte a Complexului Phoenix, construit graţie unei organizaţii de caritate, fondată de basarabeanca Victoria Dunford, stabilită în Marea Britanie.

Casa Phoenix pentru oamenii în vîrstă a fost construită lîngă Centrul de intervenţie timpurie şi reabilitare şi centrul de zi pentru copii şi tineri cu nevoi speciale - Centrul Phoenix. Aici, în fiecare zi, vin zeci de copii cu nevoi speciale.

Gama activităţilor este variată.

Dumitru Bodiu frecventează acest centru mai bine de un an de zile.

Mama lui Dumitru este recunoscătoare celor care au deschis acest centru.

Source: tvrmoldova.md

Keywords:

centru , Rîșcani

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1716
Populația:
641 locuitori

Lipceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Lipceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat în valea rîului Ciorna, la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 641 oameni. Pentru prima dată satul Lipceni este menționat într-un document din anul 1716.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.