05 february 2017, 16:45 About «romanianism» of some Moldovians views 5544
Spitalul raional Rîșcani a fost dotat cu echipament medical din fonduri japoneze
05 february 2017, 16:45 About «romanianism» of some Moldovians views 5544

Spitalul raional Rîșcani a fost dotat cu echipament medical din fonduri japoneze

Spitalul raional Rîșcani a fost dotat cu echipament medical performant din fonduri japoneze, iar ceremonia de dare în exploatare a acestuia va avea loc miercuri, 3 mai. Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Japoniei în Republica Moldova, valoarea grantului oferit de guvernul nipon este de peste 84 de milioane de dolari, transmite IPN.

În cadrul proiectului a fost achiziționat un aparat roentgen mobil şi unul de anestezie. Potrivit comunicatului de presă, procurarea echipamentului va spori calitatea examinării pacienților și va asigura anesteziologia de înaltă calitate. Totodată va fi posibilă operarea mai multor pacienți, fără necesitatea de a fi transportați la instituțiile medicale din Chișinău.

În același timp, folosirea noilor echipamente va reduce riscul apariției unor complicații în timpul intervențiilor chirurgicale, astfel permițând efectuarea unor operații mai complexe pe loc. Aparatul roentgen mobil are o greutate mică și este ușor de exploatat, ceea ce permite utilizarea acestuia atât pentru examinarea pacienților imobilizați la pat, cât și în sala de operații, după necesitate.

Se estimează că aproape nouă mii de pacienți vor beneficia anual de serviciile medicale cu utilizarea echipamentului achiziționat în cadrul acestui proiect.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
843 locuitori

Sărata Nouă este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 843 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.