Show news from...

eye 1121 Views

Momentul în care o clădire cu 9 etaje se prăbuşeşte în Otaci (Update, Video)


O secţiune a unui bloc de locuit cu nouă etaje s-a prăbuşit chiar sub ochii mai multor oameni.

Momentul prăbuşirii a fost postat de către Igor Dodon pe pagina sa de Facebook, transmite Noi.md.

Potrivit informațiilor IGSU, la data de 19 iunie, aproximativ la ora 21.20 minute a avut loc prăbușirea construcției unei scări a unui bloc de locuit de la etajul 9 pînă la etajul 1.

Incidentul s-a produs pe strada Prieteniei nr.153 din Otaci, raionul Ocniţa. Conform datelor preliminare nu sînt înregistrate victime.

Înainte de a se prăbuşi clădirea, angajații IGSU, încă de la ora 18:00 au evacuat 46 de oameni, inclusiv 11 copii din blocul avariat, reușind preîntîmpinarea unei tragedii.

La fața locului pentru gestionarea situației, dar și a operațiunii de intervenție este conducerea IGSU reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu. Echipele de salvatori și pompieri au mers în recunoaștere, pentru a stabili exact că nu sînt persoane sub dărîmături.

Angajații Inspectoratului de Poliție au încercuit zona de risc pentru a securiza cetățenii. La fața locului este convocată Comisia pentru situații excepționale.

,,Am dispus convocarea de urgență a Comisiei pentru situații excepționale. Îi vom ajuta pe cei care au rămas fără acoperiş deasupra capului. Promitem", a declarat Igor Dodon.

Keywords:

Ocnița , clădire

Settlements of Moldova and Diaspora

Tricolici

Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
69 locuitori

Tricolici este un sat din cadrul comunei Baccealia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 69 de oameni. Satul Tricolici a fost întemeiat în anul 1918.

Read more