09 november 2013, 10:47 views 12495
09 november 2013, 10:47 views 12495

Show aerian la Mărculeşti


Foto: trm.md

Aplicaţii la Aeroportul Internaţional Mărculeşti. Opt militari din Forţele Speciale ale Armatei Naţionale au primit astăzi insigna de paraşutist. Aceştia au sărit de la o înălţime de cîţiva km. Din cauza timpului înnourat, aterizarea a fost destul de dură pentru unii. De rînd cu începătorii s-au antrenat şi paraşutiştii profesionişti care au demonstrat un adevărat show aerian, transmite trm.md.

Alături de cei cu o experienţă de peste o sută de salturi au fost şi începători. Două femei şi şase bărbaţi au sărit cu paraşuta pentru prima dată. Şi nu de dragul senzaţiilor, dar pentru a obţine calificarea în saltul cu paraşuta.

La mii de metri înălţime curajul este pus la încercare. Chiar şi profesioniştii sar cu frica în sîn.

"Frica există întotdeauna, frica mobilizează organismul, asta te ajută să nu faci greşeli în aer", spune unul dintre parașutiștii experimentați.

Pînă să ajungă la saltul cu paraşuta, militarii trec o pregătire temeinică. Mulţi dintre cei ce vor să facă parte din Batalionul cu Destinaţie Specială (BDS) "Fulger" renunţă la jumătate de drum.

"La salturile cu paraşuta ajung uneori 35 sau 50% din cauza că faza precedentă este una mult mai complicată la care unii renunţă, alţii nu trec baremele şi sunt exmatriculaţi", spune comandantul BDS "Fulger", maiorul Sergiu Cirimpei. 

Începătorii obţin calificarea fiind ajutaţi de militarii din Forţele Speciale, instruiţi în Statele Unite ale Americii. De la începutul anului, membrii Batalionului "Fulger" au efectuat 600 de salturi.

Keywords:

militari , avion , show

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
5525 locuitori

Ciorescu este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ciorescu, Goian și Făureşti. Satul Ciorescu este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 14 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Ciorescu constituia 5525 de locuitori. A fost menționat documentar la sfîrșitul secolului al XIX-lea

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.