30 october 2015, 12:08 views 9281
Hramul orașului Leova, sărbătorit cu mare fast (Foto)
30 october 2015, 12:08 views 9281

Hramul orașului Leova, sărbătorit cu mare fast (Foto)

Sfînta Cuvioasă Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei, a fost sărbătorită la Leova de către creștinii ortodocși de stil vechi. Cu ocazia Hramului oraşului, oamenii au avut parte de surprize și voie bună, iar atmosfera a fost încinsă de muzică și dans.

Evenimentele dedicate Hramului oraşului Leova au început în dimineaţa zilei de 27 octombrie cu slujba la biserica din or. Leova sf. Parascheva, continuînd la ora 12:00 cu o depunere de flori la bustul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt.

Manifestația prilejuită de eveniment a fost inaugurată de primarul orasului, Gărgăun Vitalie, care a înmînat cadouri cuplurilor ce sînt în căsătorie peste 50 de ani.

Pe parcursul zilei, locuitorii oraşului au fost invitaţi să participe la expoziţia-concurs de artă decorativă amenajată pe piața Independenței din or. Leova.

Pentru iubitorii de sport a fost desfășurat minifotbal, învingătorii fiind premiați cu diverse cadouri.

De distracții au avut parte și cei mici. Pentru ei a fost amenajată o zonă de agrement.

Seara a avut loc concertul festiv al cîntăreților Valentin și Luminița Dragomir.

Sărbătoarea a luat sfîrșit seara tîrziu, cu focul de artificii și hora care i-a adunat pe toți cei prezenți la eveniment.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1284 locuitori

Lingura este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crăciun, Lingura și Popovca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1284 de oameni. Satul Lingura a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.