11 september 2015, 10:46 Sculpture views 7673
Cinci medalii de aur şi două de argint au cîştigat copiii din Hîncești
11 september 2015, 10:46 Sculpture views 7673

Cinci medalii de aur şi două de argint au cîştigat copiii din Hîncești

Cinci medalii de aur şi două de argint a câştigat Ansamblul de dans modern „Gala Xyss", (conducător Jaliuc Cristina), de la Centrul de Creaţie al copiilor din or. Hânceşti, participând la competiţia de dans modern şi estradă „Valurile Nistrului – 2015", care s-a desfăşurat recent în oraşul Soroca.

„A fost o competiţie foarte atractivă şi interesantă, care cred că şi-a atins unul dintre scopurile propuse, de a atrage, în primul rând, copiii şi tineretul la studierea, dezvoltarea şi popularizarea dansului ca formă de petrecere a timpului liber – ne spune conducătorul ansamblului Cristina Jaliuc. Mă bucur nespus de rezultatele discipolilor mei, şi anume pentru grupa fete (mari) ce a obţinut doua medalii de aur cu dansurile „Hora fetelor" şi „Suntem o echipă". Şi respectiv, pentru grupa perechi (mari) care s-a ales cu o medalie de aur pentru dansul „Ţărăncuţa" şi Argint la „Gopak". O prestaţie deosebită au avut-o şi fetiţele din grupa mică (5-8 ani), care au câştigat doua medalii de aur cu dansurile „Hai la joc" şi „Chunga-changa". Grupa perechi (mici) a obţinut locul doi cu dansul „Kazaciok". În total, am obţinut 5 medalii de aur şi 2 de argint" – a specificat conducătorul ansamblului.

Pentru evoluarea cu succes şi prestaţia artistică, copiii au primit medalii şi diplome, precum şi trofeul cel mai mare – o excursie gratis la Cetatea Sorocii, recent renovată.

În această ordine de idei, dna Jaliuc a ţinut să aducă mulţumiri copiilor pentru performanţele obţinute, iar părinţilor şi primăriei or. Hânceşti – pentru susţinere.

Source: provincial.md

Keywords:

medalie , copii , Dansuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
1307 locuitori

Rujniţa este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Satul Rujniţa este situat la o distanţă de 27 km de oraşul Ocniţa şi la 219 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1307 oameni. Prima menţiune documentară a Rujniţei datează din 5 decembrie 1576. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.