10 february 2015, 17:45 Sculpture views 3975
La Hînceşti a fost construit un drum de ocolire care a uşurat traficul din centrul raional
10 february 2015, 17:45 Sculpture views 3975

La Hînceşti a fost construit un drum de ocolire care a uşurat traficul din centrul raional

La Hînceşti au fost finalizate lucrările de construcţie a unei porţiuni de drum care va asigura accesul spre traseele naţionale R3 şi R34, informează MOLDPRES.

Conform proiectului, a fost renovat un segment de drum de circa un kilometru care va uşura accesul spre drumurile naționale Chişinău-Hînceşi-Cimişlia-Basarabeasca (R3) şi Chişinău-Leova (R34). Prin construcţia acestei porţiuni, care este un drum de ocolire, traficul naţional şi internaţional va trece în afara oraşului Hînceşti.

Pentru cea de-a II etapă a proiectului, care va demara în 2016, este planificată construcţia unei porţiuni de 1,5 km de drum de ocolire. Lucrările fac parte din programul „Dezvoltarea atractivității economice în sectorul cu potenţial industrial regional din orașul Hîncești prin construcția capitală a drumului de ocolire". Valoarea proiectului este de 73,2 milioane de lei, din care 28,5 mln de lei sînt alocaţi din Fondul Național de Dezvoltare Regională, iar restul banilor revin Administraţiei de Stat a Drumurilor.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1429
Populația:
14931 locuitori

Făleşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Făleşti. Amplasat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, oraşul Făleşti este situat la o distanţă de 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14 931 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii o găsim într-un document din anul 1429, prin care domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun întăreşte dreptul de stăpînire asupra unor sate, printre care şi cel unde trăia Ion Falevici.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.