Show news from...

eye 8630 Views

Sala sportivă din Peresecina a fost reabilitată (Video)


Condiții mai bune de antrenament pentru viitori campioni în satul Peresecina, raionul Orhei. Sala sportivă din localitate a fost reaparată.

Acum, luptătorii clubului sportiv pentru copii și tineret „Maximus", dar și toți cei pasionați de box, arte marțiale, și de sport în general, îl vor practica într-o sală modernă, bine dotată. Vicepreședintele Federației de Luptă Naţională „Voievod", Oleg Sclifos, se așteaptă că odată cu reabilitarea sălii, numărul celor care vor îndrăgi sportul și modul sănătos de viața va crește.

„Copiii noștri se vor antrena în condiții mult mai bune. Clubul sportiv Maximus este unul cu tradiții, aici au crescut numeroase generații de campioni, au crescut sportivi de talie națională și mondială. Odată cu renovarea sălii sportive vom avea și rezultate mult mai bune, un număr mult mai mare de sportivi care vor frecventa sala sportivă. Scopul nostru este de a atrage cît mai mulți tineri în sport, pentru a nu-i lăsa influențați de viciile negative din societate așa cum sînt alcoolul, drogurile. Ne dorim ca tinerii să ducă un mod de viață sănătos. Ne dorim să dezvoltăm sportul nu doar în oraș, dar și în sate. Și aici avem copii talentați care trebuie antrenați și promovați pe arenele naționale", a relatat Oleg Sclifos.

Sala sportivă din Peresecina a fost reabilitată cu suportul directorului liceului Alexandru Donici, Ion Chistol, a Direcției tineret și sport din raionul Orhei, precum și al părinților.

Keywords:

Sală sportivă , Orhei

Settlements of Moldova and Diaspora

Pocşeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1500
Populația:
100 locuitori

Pocşeşti este un sat din cadrul comunei Donici, raionul. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Pocșești a fost menționat documentar în anul 1500.

Read more