Show news from...

eye 14135 Views

Alcoolul – otrava vieții

Problema întrebuințării alcoolului e foarte actuală la momentul dat. În zilele noastre consumul băuturilor alcoolice se caracterizează prin cifre enorme. Cu cît consumul de alcool este mai îndelungat și cu cît se consumă o cantitate mai mare de alcool, cu atît riscul de apariție a problemelor de sănătate este mai mare.

Unităţile comerciale care vînd produse din tutun şi băuturi alcoolice sînt  obligate să afişeze la loc vizibil informaţia privind interzicerea comercializării produselor din tutun şi a băuturilor alcoolice persoanelor sub 18 ani. În cazul în care vînzătorii vor avea dubii în privinţa vîrstei cumpărătorilor, ei au dreptul să ceară actele de identitate.

Conform datelor statistice oferite de către șeful secției poliție Florești Sergiu Burlacu, de la 1 ianuarie 2012 și pînî în prezent, pe articolul 355 ”consumul excesiv de alcool și apariția  în locuri publice în stare de ebrietate ” sînt întocmite 56 procese. Articolul 355 alin. 2 ”cazul în care persoana și-a perdut capacitatea de a se mișca de sinestătător” - 12 procese. În locuri publice este interzis consumul de băuturi alcoolice. Consumul excesiv de alcool poate duce la încalcarea ordinii publice și diverse infracțiuni.


Sursa: flortv.net

Keywords:

localitati , Moldova

Settlements of Moldova and Diaspora

Mincenii de Sus

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
386 locuitori

Mincenii de Sus este un sat din cadrul comunei Mincenii de Jos, raionul Rezina. Satul este așezat pe un platou cu înălțimea de 273 m. Mincenii de Sus este situat la o distanță de 30 km de orașul Rezina și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 386 de oameni. Satul Mincenii de Sus a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Read more