Show news from...

eye 13629 Views

Elena Pahomova: Ultimul episod al trilogiei este un documentar unic (VIDEO)


Cel de-al treilea episod al trilogiei „Istoria Moldovei", care este așteptat de mulți cu sufletul la gură, va fi lansat la sfîrșitul lunii martie.

Informația a fost dezvăluită în mod exclusiv pentru moldovenii.md, în cadrul emisiunii „Mîndriți-vă că sînteți moldoveni", de către Elena Pahomova – scenarista documentarului.

Ea a menționat că cel de-al treilea episod vine cu multe surprize, dar și cu multe scene spectaculoase, iar lansarea este preconizată pentru ajunul zilei de 27 martie, cînd se vor împlini 100 de ani din de la Unirea Basarabiei cu România, documentarul furnizînd o serie de contraargumente pentru acest eveniment istoric.

Lucrul asupra filmului a durat mai bine de un an, în procesul de filmare fiind antrenați foarte mulți de actori.

La fel ca și în celelalte doua părți ale documentarului, toate evenimentele prezentate sînt probate de fapte și documente istorice.

Potrivit Elenei Pahomova, o bună parte dintre scene au fost filmate la Moscova, unde au fost realizate interviuri cu personalități importante.

Totodată, pentru tînăra generație acest documentar este o bună ocazie de a înțelege urmările acelor evenimente istorice, pe care le resimțim și în prezent.

În ultima parte a trilogiei sînt prezentate evenimente ce au avut loc pe pămîntul moldovenesc în perioada anilor 1812-1991.

Mai multe detalii despre filmări și lansare puteți afla în interviul ce urmează.

Keywords:

Elena Pahomova , istoria , film

Settlements of Moldova and Diaspora

Moscovei

Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
3035 locuitori

Moscovei este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifeştii Noi și Moscovei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 191 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3035 de oameni. Satul Moscovei a fost menționat documentar în anul 1814.

Read more