13 november 2017, 14:15 Mîndriți-vă că sînteți moldoveni! views 11579
13 november 2017, 14:15 Mîndriți-vă că sînteți moldoveni! views 11579

Detalii din culisele creării filmului „Istoria Moldovei” (Video)

Moldovenii.md continuă seria de emisiuni „Mîndriți-vă că sînteți moldoveni".

De această dată, oaspetele studoului nostru a fost jurnalista Elena Pahomova, care a contribuit la realizarea documentarului „Istoria Moldovei".

În cadrul emisiunii veți afla lucruri inedite care au avut loc în procesul de creare a documentarului.

Potrivit junalistei, în procesul de creare a lungmetrajului, a fost realizată o muncă titanică. Cu toate acestea, primul episod al acestuia a ieșit unul de-a dreptul impresionant, care evidențiază evenimente cruciale din istoria neamului nostru.

Primul emisod al documentarului va fi prezentat la 13 noiembrie la Cinematograful „Patria-Loteanu", începînd cu ora 19.00. El a fost realizat la inițiativa președintelui Republicii Moldova. Alte două episoade, care vor reînvia istoria demult uitată a neamului moldovenesc, urmează a fi lansate în viitorul apropiat.

Keywords:

emisiune , Moldova , istoria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
3265 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Gordineşti se află la o distanţă de  15 km de oraşul Edineţ şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3265 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gordinești, la acea dată cu numele Neagăuți, datează din 27 mai 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.