Show news from...

eye 8850 Views

Congresul originarilor din Moldova. Cum a început totul și la ce s-a ajuns (Video)

Moldovenii.md continuă seria de emisiuni "Mîndriți-vă că sînteți moldoveni!". De această dată, oaspetele nostru în studio Olga Goncearova, președintele Adunării Popoarelor din Moldova.

Tema discuției: "Congresul originarilor din Republica Moldova. Cum a început totul și la ce s-a ajuns".

Moderator - Nina Dimoglo.

Pe parcursul emisiunii au fost discutate asemenea subiecte precum dreptul la vot peste hotare, consolidarea diasporei, cooperarea diasporei cu autoritățile moldovenești în prezent, politizarea diasporei, activitatea "Adunării Popoarelor din Moldova" etc.

Vizionare plăcută!

Comments

 (1)
  • #1 Nicolai
    Спасибо!,Ольга Игорьевна за те божественные слова о нашей всеми любимой МОЛДОВЕ !!!,правду скажу ,вывернули мне душу наизнанку ,с каким упорством мы должны беречь народ Великой МОЛДОВЫ !!!.

Settlements of Moldova and Diaspora

Bîrnova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2342 locuitori

Bîrnova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Bîrnova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Bîrnova este situat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 3 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2342 de oameni. Satul Bîrnova din ținutul Hotin, este o veche așezare rurală, menționată sub denumirea Cusearău în documentul din 20 decembrie 1437.

Read more