Go to section: Folk crafts
29 february 2024, 18:00 Folk craftsmen views 16678
Grigore Posternac - chipul lemnului (Foto)
29 february 2024, 18:00 Folk craftsmen views 16678

Grigore Posternac - chipul lemnului (Foto)

Mîinile dibace ale meșterului popular Grigore Posternac, cu o nemărginită minuțiozitate și talent, dezvăluie buturugile în măști de personaje parcă ivite dintr-o lume din „povești".

În mîinile sale, bucățile de trunchi se transformă în măști ciudate, inspirate parcă dintr-o lume aparte, hazlie. Măști decorative de bărbat cu mustață stufoasă, din care se ivesc doi dinți răsuciți și rătăciți, chipuri vesele și parcă atât de cunoscute. Fiecare mască este unică, pentru că fiecare bucată de lemn își are ADN-ul său.

Meșterul preferă tehnologii tradiționale și ecologice, utilizează numai materie primă autohtonă, confecționează lucrări unice de colecție și lucrări în serii mici, pe care le prezintă la numeroasele expoziții, târguri și festivaluri din Republica Moldova și peste hotare.

Grigore Posternac
Telefon mobil: +373 68 559 524
Meșter popular, suvenire rustice
Email: grimipos61@yahoo.com

Source: issuu.com

Keywords:

meșter , Meșteșug , lemn

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
433 locuitori

Slobozia-Măgura este un sat din cadrul comunei Bursuceni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la o distanţă de 41 km de oraşul Sîngerei şi la 109 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 433 de oameni. Satul Slobozia-Măgura a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.