Go to section: Fine art
26 september 2013, 11:10 Fine art views 9450
26 september 2013, 11:10 Fine art views 9450

Expoziţie personală a lui Vladimir Palamarciuc a fost inaugurată la Chişinău


Foto: moldpres.md

O expoziţie personală a artistului plastic Vladimir Palamarciuc a fost inaugurată pe 25 septembriei la Chişinău, informează MOLDPRES.

Tudor Zbîrnea, directorul Muzeului Naţional de Artă, a precizat la vernisare că expoziţia cuprinde 70 de picturi, realizate în anii 2009-2013. „Palamarciuc se manifestă mereu într-o estetică excepţională. Este artistul care ajunge la iubitorul de artă prin spontaneitate. Respect atît condiţia lui artistică, cît şi latura lui umană", a menţionat Tudor Zbîrnea.

Vladimir Palamarciuc a spus jurnaliştilor că este adeptul abstractului. „În unele lucrări, m-am inspirat din covoarele noastre naţionale, iar prin aceasta îmi doresc să reînvii tradiţiile vechi", a precizat autorul lucrărilor.

Expoziţia va fi deschisă publicului la Muzeul Naţional de Artă pînă la 13 octombrie.

Vladimir Palamarciuc a absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală". Din anul 1983, este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova. Pictorul a avut numeroase expoziţii personale şi a participat la diverse expoziţii de grup în Turcia, Italia, Franţa, Rusia, Ucraina, Republica Moldova. Artistul este deţinător a numeroase premii, între care şi Premiul Mare de la Salonul Internaţional „de Beau Regard" din Franţa.

Source: moldpres.md

Keywords:

expoziție , pictura , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
101 locuitori

Picus este un sat din cadrul comunei Ochiul Roş, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Anenii Noi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Picus a fost menționat documentar în anul 1898.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.