Go to section: Fine art
19 june 2013, 12:25 Fine art views 9805
19 june 2013, 12:25 Fine art views 9805

Picturile lui Vasile Botnaru expuse în Germania


Foto: trm.md

A adus în Germania cafea şi vin, iar nemţii le-au savurat licorile din imagini. Jurnalistul Vasile Botnaru şi-a expus lucrările în orăşelul german Brühl, unde a uimit gazdele prin picturi realizate în cafea şi vin, relatează trm.md. Astfel, spune autorul, s-a simţit un “Mesager al Moldovei”, topind anumite stereotipuri.

Expoziţia a fost lansată cu ocazia aniversării a 20-a a Forului Cultural European şi a avut loc la Villa Meixner, clădire ce datează din anul 1900. Jurnalistul Vasile Botnaru spune că este foarte bucuros că a avut ocazia să promoveze Republica Moldova.

„Ca jurnalist mi s-a întîmplat foarte rar să fiu în săli în care toată lumea să-mi fie prieten. Eu sînt foarte bucuros să fiu Mesagerul Moldovei, celei care ştie să facă şi altceva decît lucruri urîte despre care se aude în Europa", spune Vasile Botnaru.

"Visele în cafea” au uimit gazdele prin siluetele feminine realizate cu rafinament. Iar picturile numite „Teatrul vinului" redau locuri şi peisaje din Republica Moldova.

„De fapt ambele sînt materiale care desenează de la sine. Eu doar le găsesc locul pe hîrtie unde să le aşez şi ele dau frîu liber imaginaţiei mele. Şi acum mă aflu în situaţia dificilă să conving lumea că vinul nu doar se bea, dar este bun şi de desenat. Acesta e o cerneală cu memorie", a mai spus jurnalistul.

Keywords:

expoziție , pictura , Germania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1591 locuitori

Heciul Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1591 de oameni. Satul Heciul Vechi a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.