Show news from...
Go to section: Fine art

eye 10289 Views

O pictoriță moldoveancă va participa la expoziția de la Grand Palais (Foto)


Augustina Reniță-Mirjol este o pictoriță din Republica Moldova care ne duce faima în lume prin artă. Artista își va expune lucrările la Paris, expoziție găzduită de însăși președintele francez Emanuel Macron.

Augustina Reniță-Mirjol s-a născut în anul 1980 în Moldova, iar primii pași în lumea picturii i-a făcut în cadrul Școlii de Arte Plastice „Alexei Șciusev" din Chișinău. Deși și-a făcut studiile în domeniul dreptului la Sorbona, aceasta nu a putut trăi fără artă și a studiat Istoria Artei în cadrul universității de la Oxford, ca mai apoi să-și perfecționeze cunoștințele, studiind în atelierul Andre Fischer din Paris.
Aceasta locuiește de mai mulți ani la Paris, unde își urmează cu dedicație vocația, plantînd flori în tablourile ei, care instantaneu prind viață.

Nu demult, pictorița și-a anunțat prietenii că are onoarea de a participa la una dintre cele mai prestigioase expoziții de artă: „Am deosebita plăcere să vă anunț că am fost selecționată pentru a expune la Grand Palais în cadrul expoziției Art Capital. Acest prestigios eveniment se desfășoară sub înaltul patronaj al Președintelui Franței și al Ministerului Culturii și reunește anual 2000 de artiști și 40000 de vizitatori. Vă aștept cu drag în perioada 13-17 februarie."

Pe lîngă lucrările înrămate ale Augustinei sau cele transpuse pe timbre moldovenești, putem admira cum acestea devin artă purtată. Pictorița a decis să creeze o colecție inedită de accesorii fine, lucrările ei fiind pictate pe pînză de mătase, astfel o eșarfă devine un accesoriu vestimentar cu o valoare artistică deosebită.

Keywords:

expoziție , pictor , Paris

Settlements of Moldova and Diaspora

Aluniş

Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1931 locuitori

Aluniş este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Aluniş este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, este situat la 20 km de oraşul Rîşcani şi la 158 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1931 de oameni. Satul Aluniș a fost menționat documentar în anul 1813.

Read more