Show news from...
Go to section: Fine art

eye 10661 Views

Muzeul Național de Artă al Moldovei a vernisat o expoziție de gravură din secolele XVI-XIX


O expoziție cu genericul "Peisajul - spaţiu deschis către infinit (gravură din secolele XVI-XIX)" a fost vernisată astăzi la Muzeul Național de Artă al Moldovei, informează MOLDPRES.

La eveniment a participat Secretarul de Stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol. Oficialul a transmis un mesaj de felicitare colaboratorilor instituției din partea ministrului Monica Babuc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, marcată astăzi, dorindu-le multă sănătate și succese în promovarea patrimoniului cultural național. La rândul său, directorul Muzeului Național de Artă, Tudor Zbărnea, și-a felicitat colegii, trecând, totodată, în revistă realizările obținute în ultimii ani.

Tamara Diaconescu, șefa secției artă universală a Muzeului, a afirmat că expoziţia ne propune să urmărim o posibilă evoluție, nici pe departe completă, a peisajului ca gen de artă. "Sunt expuse 26 de lucrări din patrimoniul Muzeului Național de Artă al Moldovei, datate cu secolele XVI-XIX, realizate de artiști din Franţa, Anglia, Germania, Olanda, Italia, Rusia, Austria și Belgia. Lucrările prezintă mai multe tipuri de peisaje realizate în diferite tehnici ale gravurii: acvaforte, litografie, mezzotinta ș.a.", a precizat șefa secției artă universală.

În cadrul evenimentului, Andrei Chistol și Tudor Zbârnea l-au premiat pe reporterul pentru cultură al Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES cu trofeul Muzeului Național de Artă al Moldovei. Distincția i-a fost acordată "pentru aportul considerabil în vederea promovării evenimentelor Muzeului Național de Artă al Moldovei și valorificarea patrimoniului cultural național". În anii precedenți, această distincție a fost acordată jurnaliștilor Silvia Hodorogea, Elena Pahomova și Vasile Botnaru.

Keywords:

muzeu , expoziție , gravură

Settlements of Moldova and Diaspora

Zloți

Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
231 locuitori

Zloți este o loc.st.c.f. din cadrul comunei Codreni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 51 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de oameni. Loc.st.c.f. Zloți a fost înființată în anul 1910.

Read more