Show news from...
Go to section: Fine art

eye 9833 Views

Consiliul Europei a găzduit o nouă pagină a tezaurului artistic moldovenesc (FOTO)


Recent, în incinta clădirii Agora din Strasbourg a avut loc inaugurarea expoziţiei de artă a pictorului moldovean Andrei Mudrea.

La vernisaj au participat funcţionari ai Consiliului Europei și misiunilor diplomatice din Strasbourg, precum şi alți admiratori de artă.

Printre jocuri de culori, lumină, peisaje, cei prezenți au primit în dar simbolul primăverii – Mărţişorul, oferit de către Biroul Relații cu Diaspora şi confecționat de către beneficiarii Centrului de zi pentru copii cu dizabilități PHOENIX din or. Rîșcani.

Expoziția va dura pînă la 29 martie 2018 fiind organizată de către Clubul de Artă al Consiliului Europei, Europe's Art și cu suportul Reprezentanței Permanente a Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei.

Settlements of Moldova and Diaspora

Sărătenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
292 locuitori

Sărătenii Noi este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de oameni. Satul Sărătenii Noi a fost menționat documentar în anul 1901.

Read more