Show news from...
Go to section: Fine art

eye 10070 Views

Consiliul Europei a găzduit o nouă pagină a tezaurului artistic moldovenesc (FOTO)


Recent, în incinta clădirii Agora din Strasbourg a avut loc inaugurarea expoziţiei de artă a pictorului moldovean Andrei Mudrea.

La vernisaj au participat funcţionari ai Consiliului Europei și misiunilor diplomatice din Strasbourg, precum şi alți admiratori de artă.

Printre jocuri de culori, lumină, peisaje, cei prezenți au primit în dar simbolul primăverii – Mărţişorul, oferit de către Biroul Relații cu Diaspora şi confecționat de către beneficiarii Centrului de zi pentru copii cu dizabilități PHOENIX din or. Rîșcani.

Expoziția va dura pînă la 29 martie 2018 fiind organizată de către Clubul de Artă al Consiliului Europei, Europe's Art și cu suportul Reprezentanței Permanente a Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei.

Settlements of Moldova and Diaspora

Cotovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
61 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Dobrogea Veche, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la 9 km de orașul Sîngerei și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 61 de oameni. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1923.

Read more