Show news from...
Go to section: Fine art

eye 2207 Views

Pictorul Anatol Danilișin și-a vernisat propria expoziție


Pictorul Anatol Danilișin și-a vernisat propria expoziție într-o locație unde mai rar se organizează astfel de evenimente – Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici".

Este vorba de „Luminile bucuriei" – o expoziție care încearcă să readucă în actualitate pictura, sculptura și arta decorativă, transmite NOI.md.

Expoziția însumă 38 de lucrări semnate de Anatol Danilișin. La deschidere au fost prezenți colegii de breaslă ai pictorului, compozitori, scriitori, interpreți și amatori ai creației lui.

Potrivit președintelui Uniunii Artiștilor Plastici, Dumitru Bolboceanu, Anatol Danilișin s-a format ca pictor în atelierele lui Igor Vieru, Andrei Sîrbu și Alexei Colîbneac. Acesta a avut 34 de expoziții personale în Moldova, a participat la expoziții în grup în Austria, Belgia, Finlanda, Franța, Germania, SUA.

Anatol Danilișin s-a născut pe 22 mai 1960 în comuna Frasin, raionul Dondușeni. În 1979 a absolvit Liceul republican de Arte Plastice „Igor Vieru", iar în 1992 a absolvit Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă", Facultatea de Arte Plastice. În 1997 a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova.

Expoziția va fi deschisă publicului larg pînă la 15 martie curent.

Keywords:

expoziție , pictor

Settlements of Moldova and Diaspora

Marianca de Jos

Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
571 locuitori

Marianca de Jos este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Marianca de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Ștefan Vodă și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 571 de oameni. Satul Marianca de Jos a fost menționat documentar în anul 1859.

Read more