Go to section: Fine art
03 september 2015, 11:48 Fine art views 8961
Moldoveanul Valentin Guțu a lansat o expoziție în Portugalia
03 september 2015, 11:48 Fine art views 8961

Moldoveanul Valentin Guțu a lansat o expoziție în Portugalia

La Casa de cultură din oraşul portughez Setubal a fost inaugurată expoziţia de pictură a artistului plastic moldovean Valentin Guţu. Expoziţia se desfăşoară sub auspiciile Asociaţiei Artiştilor Plastici din Setubal „ARTISET" şi va putea fi vizitată până pe 12 martie.

Valentin Guţu a absolvit facultatea Arte Plastice a Universităţii Pedagogice din Chişinău. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova din 1999, iar în Portugalia s-a stabilit în anul 2001. Artistul moldovean este autorul mai multor expoziţii personale şi colective. În Portugalia este la al treilea vernisaj, alte două expoziții fiind organizate în orașele Palmela şi Cascais.

La ceremonia de inaugurare a expoziției a participat Valeriu Turea, ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
2848 locuitori

Cruglic este un sat şi comună din raionul Criuleni. Cruglic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2848 de oameni. Satul Cruglic a fost menționat documentar în anul 1594.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.