Go to section: Fine art
28 february 2014, 10:42 Fine art views 14095
La Chişinău a fost vernisată expoziţia personală a lui Andrei Mudrea
Photo: moldpres.md
28 february 2014, 10:42 Fine art views 14095

La Chişinău a fost vernisată expoziţia personală a lui Andrei Mudrea

Artistul plastic Andrei Mudrea a inaugurat astăzi la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi" expoziţia personală „Metamorfozele luminii", relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, pictorul Andrei Mudrea a spus că de obicei organizează asemenea expoziţii o dată la cinci ani, cînd realizează mai multe tablouri.

„De regulă, fiecare expoziţie reuneşte un ciclu de lucrări. Pe aceasta mi-am dorit s-o fac din lucrări absolut originale. Se ştie că starea unui artist este în veşnică căutare. De aceea am prezentat lucrări într-o altă formulă, mai puţin obişnuită, creînd o sărbătoare pentru mine, dar sper şi pentru toată lumea. Aş vrea ca vizitatorii să descopere în aceste lucrări frumosul pe care am rîvnit să-l redau", a afirmat artistul plastic.

Moderatorul manifestării, criticul de artă Tudor Stăvilă a fost de părere că de această dată pictorul Andrei Mudrea, discipol al maestrului Mihai Grecu, a trecut la o nouă formulă, mai aproape de cea abstractă. „Este o simfonie a culorilor, care ne bucură ochiul şi inima", a constatat criticul de artă.

Pe marginea lucrărilor expuse s-au mai pronunţat preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Ghenadie Jalbă, directorul Muzeului Naţional de Artă, Tudor Zbîrnea, scriitorul Iulian Filip, criticul de artă Tudor Braga ş.a.

Expoziţia cuprinde 160 de lucrări şi va funcţiona pînă la 16 martie. Andrei Mudrea s-a născut în satul Mitocul Vechi, raionul Orhei. Pe 29 aprilie el va împlini 60 de ani.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
1080 locuitori

Hansca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Hansca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1080 de oameni. Satul Hansca a fost menționat documentar în anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.