Go to section: Architecture
01 october 2020, 11:30 Architecture views 5092
Monumentele istorice, în pericol: Agenții economici încalcă legea (Video)
01 october 2020, 11:30 Architecture views 5092

Monumentele istorice, în pericol: Agenții economici încalcă legea (Video)

Deși în R.Moldova există structuri de stat care au sarcina de a proteja monumentele istorice ale țării, deseori acestea pierd în lupta cu agenții economici care nu respectă legea.

Potrivit ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, avizele emise de astfel de instituții precum Consiliul Național al Monumentelor Istorice, Agenția de Inspectare a Monumentelor Istorice, nu sînt respectate de agenții economici, informează Noi.md.

„Agenția de Inspectare și Consiliul Național nu sînt organe care pot să-i pedepsească pe acești agenți economici. Noi doar îi putem supraveghea, și avem foarte multe cazuri cînd avizele primite de la Consiliul național al Monumentelor istorice sînt încălcate de agenții economici. Ei vin cu un proiect, dar, în realitate, realizează cu tot alt proiect și aici trebuie să intervină alte structuri.

Patrimonial istoric al R.Moldova poate salvat, menținut și valorificat prin conlucrarea eficientă a tuturor organelor de stat, inclusiv a celor de drept", a declarat Corneliu Popovici în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Ministrul a mai precizat că vor fi inițiate modificări ale cadrului normativ cu scopul de a înăspri pedepsele aplicate agenților economici care distrug monumentele istorice.

„Dacă nu vor fi înăsprite aceste legi, riscăm să pierdem mult din patrimoniul nostru național", a adăugat demnitarul.

Source: noi.md

Keywords:

monument , pericol

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
319 locuitori

Ocniţa-Răzeşi este un sat din cadrul comunei Cucuruzeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Ocniţa-Răzeşi a fost menționat documentar în anul 1447.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.