09 october 2020, 15:30 Health views 17212
09 october 2020, 15:30 Health views 17212

Studiu: Injuria nu este mai puțin dăunătoare decît bătaia


Foto: dojoblog.ro

Părinții care țipă la copiii adolescenți din cauza neascultării lor, le creează aceleași probleme ca și în cazul pedepsei fizice, crescînd riscul de depresie și a comportamentului agresiv, scrie The Wall Street Journal.

Acest lucru este demonstrat de rezultatele unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Pittsburgh și Michigan, publicat pe site-ul web al revistei Child Development.

Sondajul a  976 de familii  a constatat că copiii în vîrstă de 13 ani, la care părinții des strigă au arătat mai multe probleme de comportament, în anul următor, se spune în articol. Ei s-au bătut cu colegii lor, a învățat prost, au mințit părinții și au arătat semne de depresie. Aceeași tendință a fost înregistrată în acele familii în care părinții au recurs la acțiuni violente.

"Injurăturile nu pot face față problemelor de comportament - conchide Tae-Min Wang, profesor la Universitatea din Pittsburgh, co-autor al studiului. - Dimpotrivă, le agravează".

 

Sursa: inopressa.ru

Keywords:

relatii , stres , studiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
11100 locuitori

Dnestrovsc este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul se află la o distanță de 40 km de municipiul Tiraspol și la 111 km de Chișinău. Populația orașului constituia 11100 locuitori în anul 2010. Orașul Dnestrovsc a fost întemeiat în anul 1963.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.