13 july 2023, 12:30 Health views 25989
7 sfaturi pentru a suporta mai ușor canicula
13 july 2023, 12:30 Health views 25989

7 sfaturi pentru a suporta mai ușor canicula

Canicula nu cedează pozițiile, deși nu am ajuns încă la mijlocul verii. Vom reuși să rezistăm valului de căldură dacă vom remodela puțin regimul nostru de activitate. Iată 7 sfaturi despre cum să o facem mai bine.

1. Pe caniculă trebuie să ne trezim mai devreme. Dacă nimeni nu vă așteaptă la ora 6-7 dimineața la locul de muncă, aveți posibilitatea să faceți o parte din treburile casnice, asociate cu munca fizică (spălarea pardoselilor, udarea florilor, curățenia în curte etc).

2. Este bine ca plimbările și  exercițiile fizice să le faceți dimineața – în timpul zilei nici copiii, nici pensionarii, nici alergătorii, nici yoghinii nu au ce căuta pe străzile fierbinți.

3. Într-o zi toridă micul dejun trebuie să fie masa principală.

4. Este inutil să visezi la siesta. Dar este mai bine să planifici ziua de muncă astfel încît să nu te ocupi de cele mai responsabile sarcini în orele toride – în această perioadă capacitatea de muncă scade.

5. Veți suporta mai ușor arșița dacă veți renunța la prînzul tradițional cu carne în favoarea unor gustări ușoare la fiecare 3 ore - legume, fructe sau lactate.

6. Cu copiii este mai bine să ieșiți la plimbare după ora 19-20, la fel cu  activitățile grădinărești și alte lucrări în aer liber.

7. Medicii recomandă să luați cina mai tîrziu decît de obicei, fără a abuza de alimentele bogate în proteine.

Sursa: sobesednik.ru

Keywords:

sfat , canicula

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
8700 locuitori

Blijnii Hutor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Blijnii Hutor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Blijnii Hutor alcătuia 8700 de oameni în anul 2000. Satul Blijnii Hutor a fost întemeiat în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.