26 october 2021, 09:45 Health views 2718
Revaccinarea este periculoasă! Opinie
26 october 2021, 09:45 Health views 2718

Revaccinarea este periculoasă! Opinie

Vaccinarea împotriva coronavirusului nu face oamenii mai sănătoși, iar revaccinarea multiplă este periculoasă pentru ei.

Această opinie a fost exprimată de medicul virolog, candidat la științe biologice, cercetător principal la Institutul de Microbiologie și Virologie ”D. K. Zabolotnîi” a Academiei Naționale de Științe a Ucrainei, Nadejda Jolobak într-un interviu pentru canalul YouTube UKRLIFE.TV, transmite Noi.md.

Ea a menționat că, așa cum rezultă din revistele medicale științifice vechi în domeniul microbiologiei, epidemiologiei, imunologiei, încă în perioada URSS, în anii 60-70, existau propriile producții de vaccinuri, școli de vaccinologie și se efectuau numeroase experimente pe animale, inclusiv pe cele extrem de sensibile cum ar fi cobaii, care erau re-vaccinați pe parcursul a trei ani, la fiecare șase luni, și era analizată starea sistemului imunitar, a circulației sangvine etc.

"Experimentele au arătat lucruri foarte interesante. S-a dovedit că, de exemplu, după prima doză de vaccin, cobaii au avut un răspuns imunologic normal. După cea de-a doua doză, au început schimbări în sistemul monocit-macrofag responsabil de răspunsul imun general și distrugerea agenților patogeni. Iar după a treia doză de vaccin, a existat o epuizare accentuată a acestui sistem. În plus, la animale s-a schimbat morfologia ganglionilor limfatici, iar după dozele ulterioare de vaccin, activitatea macrofagelor, celulele care asigură protecție și un răspuns imun, a scăzut. Adică, are loc o epuizare a sistemului de răspuns imun după fiecare revaccinare și cu cît ne revaccinăm mai mult, cu atît mai epuizat devine organismul", a subliniat Nadejda Jolobak.

Astfel, după cum remarcă numeroși oameni de știință și experți, nu trebuie să ne bazăm doar pe vaccin, ale cărui beneficii sînt foarte îndoielnice, dar ar trebui să căutăm un remediu eficient împotriva coronavirusului.

Source: noi.md

Keywords:

vaccin , pericol , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1142 locuitori

Colibabovca este un sat şi comună din raionul Leova. Colibabovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1142 de oameni. Satul Colibabovca a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.