09 november 2019, 11:00 Health views 17085
09 november 2019, 11:00 Health views 17085

Ştirile negative provoacă boli psihice


Foto: antena3.ro

Informaţiile media, în special, ştirile televizate în care se arată evenimente neplăcute şi înfricoşătoare, au pe termen lung efecte adverse asupra stării psihice a unei persoane, potrivit The Daily Mail.

Potrivit unui studiu al unei echipe de cercetători de la Universitatea California, difuzarea repetată a unor scene de violenţă în contextul unor atacuri teroriste, precum şi a scenelor sîngeroase din zonele de conflict creşte procentul de boli fizice şi psihice în rîndul telespectatorilor.

Conducătorul echipei de cercetători, Roxane Cohen Silver, a semnalat că ştirile negative pot provoca o traumă colectivă în rîndul populaţiei. 'Este important să cunoaştem ce se întîmplă în lume. Nu pledez pentru introducerea cenzurii, dar trebuie înţeles care sunt consecinţele expunerii constante la imagini capabile să provoace frică', a explicat cercetătoarea.

În cadrul acestui studiu au fost incluse şi rezultatele unui sondaj în rîndul a peste 1000 de persoane înainte şi după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 din SUA, precum şi în debutul intervenţiei anglo-americane în 2003 în Irak. Experţii au evaluat atît răspunsul la stres, cît şi impactul mass-media. A rezultat că persoanele care au vizionat mai mult de patru ore pe zi reportaje despre atentate teroriste şi război, aveau mai multe simptome de stres acut şi stres post-traumatic. De asemenea, în cazul acestora erau mai răspîndite anomaliile fizice.

Keywords:

sanatate , stres , boala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1855
Populația:
1328 locuitori

Alexăndreni este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 5 km de oraşul Edineţ, la 14 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1328 de locuitori. Satul Alexăndreni este atestat documentar în anul 1855.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.