22 august 2020, 17:30 Health views 29565
22 august 2020, 17:30 Health views 29565

Beneficiile vinului roşu pentru persoanele în vîrstă

Resveratrolul, o substanţă pe care o conţine vinul roşu, ar putea îmbunătăţi echilibrul şi mobilitatea persoanelor în vîrstă, spun cercetătorii. Aceasta este deja cunoscută pentru capacitatea de a reduce nivelul colesterolului şi de a preveni cancerul, informează portalul Meddaily.

„Studiul nostru sugerează că resveratrolul, care poate fi obţinut din suplimente nutritive, dar şi prin alimentaţie, ar putea diminua o parte din deficienţele de mişcare ale persoanelor în vîrstă”, potrivit cercetătorilor americani.

Cercetătorii au dat resveratrol unor cobai tineri şi bătrîni, timp de opt săptămîni, după care au testat abilitatea lor de a merge de-a lungul unei grinde foarte înguste. La început, cobaii bătrîni au avut probleme, dar, cu timpul, au ajuns la performanţele celor tineri. Specialiştii au declarat că nu este încă destul de clar cum îmbunătăţeşte resveratrolul echilibrul.

În ciuda rezultatelor din laborator, corpul uman absoarbe foarte puţin resveratrol. O persoană ar trebui să bea cîteva sute de pahare de vin pe zi pentru a se bucura de aceleaşi beneficii ca şi cobaii. Tocmai de aceea, cercetătorii au anunţat că lucrează la un compus care să aibă acelaşi efect asupra oamenilor şi să poată fi consumat în cantităţi mici.

Keywords:

sanatate , alimentatie , om , vin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1534
Populația:
863 locuitori

Grăseni este un sat din cadrul comunei Todireşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituiae 863 de oameni. Satul Grăseni a fost menționat documentar în anul 1534 cu denumirea Greceni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.