16 august 2020, 14:30 Health views 21056
16 august 2020, 14:30 Health views 21056

Învingeţi canicula cu sucuri naturale

Un suc natural răcoritor este întotdeauna binevenit în zilele caniculare de vară! Sucurile şi băuturile răcoritoare naturale nu sunt doar o sursă preţioasă de vitamine, ci ajută la combaterea oboselii, cresc nivelul de energie, au puţine calorii şi întăresc sistemul imunitar.

În plus, sunt uşor de preparat, nu conţin substanţe nocive, spre deosebire de băuturile răcoritoare din comerţ, şi au un gust delicios. Iată în continuare cîteva reţete care să vă revigoreze în această vară.

Limonada

Sucul de lămîie este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, pentru efectul de albire a dinţilor şi de îndepărtare a tartrului, precum şi pentru acţiunea sa benefică în afecţiuni gastrice, inflamatorii şi cardiovasculare. În plus, limonada este indicată pentru a preveni deshidratarea în caz de diaree severă.  

Pentru a prepara un pahar de limonadă, nu vă trebuie decît o lămîie potrivită ca dimensiune, apă plată sau minerală şi miere după gust. Tăiaţi lămîia pe jumătate şi stoarceţi sucul, apoi omogenizaţi mierea în sucul rezultat şi completaţi cu apă. Puteţi adăuga cîteva cuburi de gheaţă şi un praf de sare, pentru a-i intensifica savoarea.

Suc natural de harbuz

Graţie conţinutului bogat de apă, harbuzul este cu siguranţă vedeta verii. El este o sursă excelentă de vitamina C şi vitamina A, precum şi de licopena - un antioxidant care ajută la prevenirea mai multor forme de cancer. De asemenea, conţinutul de vitamina B1 şi B6, magneziu şi potasiu ajută la creşterea nivelului de energie, în special în perioade de suprasolicitare şi stres.

Pentru a prepara suc de harbuz, luaţi cîteva bucăţele din miezul dulce şi roşu, eliminaţi seminţele şi puneţi-le în storcător, împreună cu două-trei cuburi de gheaţă şi o frunză de mentă proaspată. Strecuraţi şi turnaţi în pahar, adăugînd un strop de suc de lămîie şi cîteva seminţe de chimen.

Keywords:

bauturi , canicula , sfat , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1866 locuitori

Zberoaia este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Zberoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1866 de oameni. Satul Zberoaia a fost menționat documentar în anul 1621.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.