11 may 2018, 12:30 Health views 10492
Numărul cazurilor de viroze a crescut în capitală
11 may 2018, 12:30 Health views 10492

Numărul cazurilor de viroze a crescut în capitală

Peste 2500 de persoane din capitală au ajuns săptămîna trecută în instituțiile medico-sanitare publice cu infecții respiratorii acute. Anunțul a fost făcut astăzi de către şeful interimar al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Carolina Olaru, în ședința săptămânală a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău.

Conform datelor, numărul cazurilor de viroze a crescut față de săptămîna trecută, cînd s-au înregistrat peste 2300 de cazuri.

„Cei mai afectați sunt copiii cu vîrstele de pînă la 4 ani - 959 de cazuri și copii cu vîrste între 5 și 14 ani - 738 de cazuri. Din numărul total de bolnavi, 58 au fost spitalizați. Cazuri de gripă nu au fost înregistrate", a afirmat Olaru.

În prezent, în toate instituțiile medicale are loc vaccinarea antigripală a persoanelor din grupurile cu risc sporit de infectare.

Tot săptămîna trecută, în capitală, au fost înregistrate 15 cazuri de tuberculoză și două cazuri de rujeolă.

Totodată, în aceeași perioadă, circa 300 de persoane s-au adresat la medic cu maladii infecțioase și intoxicații. Din numărul total, 165 de pacienți au acuzat diaree, dintre aceștia 130 au fost copii. Numărul cazurilor fiind mai mic față de săptămîna trecută. În total, peste 100 de bolnavi au fost spitalizați, ceea ce reprezintă circa 62%.

Source: moldpres.md

Keywords:

IRA , viroze , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
679 locuitori

Pompa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Suvorovca, Pompa și Pervomaisc. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 679 de oameni. Satul Pompa a fost menționat documentar în anul 1891.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.