11 february 2023, 15:30 Health views 8211
Tehnici de relaxare care te ajută să nu te mai enervezi ușor
11 february 2023, 15:30 Health views 8211

Tehnici de relaxare care te ajută să nu te mai enervezi ușor

Te enervezi ușor și ți-e greu să te stăpînești? Spui lucuri pe care apoi le regreți și ai vrea să te stăpînești în fața celor dragi și a colegilor de serviciu? Află cîteva tehnici de relaxare care te ajută să nu te mai enervezi ușor. Astfel, vei fi mai calmă și mai fericit și toată familia va fi mulțumită.

Tehnici de relaxare care te ajută să nu te mai enervezi ușor. Respiră adînc

Dacă practici respirația controlată, ai putea să-ți stăpînești mai ușor nervii. Respirația adîncă încetinește pulsul, stabililizează tensiunea și relaxează întregul corp.

Această tehnică de relaxare ia doar cîteva minute și te va ajuta de cîte ori te enervezi sau te simți stresată.

Pune mîinile pe abdomen.Inspiră adînc pe nas și încearcă să–ți menții abdomenul relaxat în acest timp.Ține–ți respirația pentru cîteva secunde. Expiră încet pe gură. Repetă procesul pînă cînd simți că îți poți stăpîni mînia.

Tehnici de relaxare care te ajută să nu te mai enervezi ușor. Relaxarea progresivă a mușchilor

Relaxarea progresivă a mușchilor este o altă tehnică de relaxare utilă pentru a–ți stăpînii nervii. Te vei concentra pe încordarea și relaxarea diverselor grupe de mușchi. Acest procedeu te va face să nu te mai gîndești la motivele pe care le ai ca să te enervezi.

În plus, reduce anxietatea și tensiunea. Dacă o practici seara, îți poate induc un som liniștit.

Stai într-un loc liniștit și confortabil. Concentrează-te pe o anumită grupă de mușchi. În timp ce inspiri adînc, încordează acea grupă de mușchi cît de tare poți.Menține tensiunea timp de cinci secunde. Expiră rapid și relaxează mușchii. Fă o pauză de aproximativ 15 secunde, după care reia cu o altă grupă de mușchi. Continuă pînă te simți relaxată.

Source: libertateapentrufemei.ro

Keywords:

sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
2776 locuitori

Teţcani este un sat şi comună din raionul Briceni. Teţcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Teţcani se află la o distanță de 27 km de oraşul Briceni şi la 260 km de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2776 de oameni. Prima atestare documentară a satului Teţcani datează din anul 1577.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.