22 july 2017, 11:40 Health views 35099
Peste 220 de cazuri de rujeolă înregistrate în ultima săptămînă în România
22 july 2017, 11:40 Health views 35099

Peste 220 de cazuri de rujeolă înregistrate în ultima săptămînă în România

Peste 220 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor, din 30 septembrie 2016, data declanşării epidemiei de rujeolă în România, a ajuns, vineri, la 8.246, fiind înregistrate 32 de decese din cauza acestei boli, a anunţat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 8.246, iar în ultima săptămână s-au înregistrat 229 de cazuri noi de rujeolă.

De asemenea, au fost înregistrate 32 de decese, astfel: opt în judeţul Timiş, şase în judeţul Arad, 7 în judeţul Dolj, trei în Caraş-Severin şi câte un caz în Bucureşti şi în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi şi, Mureş.

De la declanşarea epidemiei, rujeola s-a extins în 41 de judeţe. Cele mai afectate judeţe, cu peste o mie de cazuri de rujeolă fiecare, sunt Timiş, Caraş-Severin şi Arad.

Ministerul Sănătăţii a început în această săptămână o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, cu implicarea autorităţilor locale, care au primit termen o săptămână pentru a face evaluări şi a descoperi comunităţile cu acces dificil la servicii medicale sau în care nu există medic de familie şi unde procentul de copii vaccinaţi este mai scăzut.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Source: www.romaniatv.net

Keywords:

rujeolă , Romania , boala , epidemie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
2461 locuitori

Copăceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gavrilovca, Vladimireuca, Petrovca, Evghenievca, Antonovca și Copăceni. Localitatea este aşezată pe cursul de sus al rîuleţului Ciulucul Mare, la distanța de 7 km de oraşul Sîngerei și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2461 de oameni. Satul Copăceni a fost menționat documentar în anul 1569.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.