13 august 2020, 16:30 Health views 14563
Herpesul îți dă bătăi de cap? Iată cîteva remedii naturiste care îți pot fi de folos
13 august 2020, 16:30 Health views 14563

Herpesul îți dă bătăi de cap? Iată cîteva remedii naturiste care îți pot fi de folos

Unor persoane le apare cîte un herpes pe lună, altele nu fac niciodată. În cazul în care te încadrezi în prima categorie, ar fi indicat să știi puțin mai multe despre herpes. Așadar, citește rîndurile de mai jos, care îți dezvăluie o mulțime de tratamente naturiste pentru herpes.

Herpesul pare să fie cauzat de virusul herpes simplex şi nu apare numai în colţul gurii, ci şi în jurul ochilor sau în zona genitală. Totodată, trebuie să știi că el poate fi contactat atît în manieră directă, cît şi indirectă. Direct, prin contactul cu o persoană care are herpes, sărutînd-o, făcînd sex neprotejat sau doar atingînd-o. Indirect, prin folosirea acelorași obiecte, cum ar fi prin băutul din același pahar. Herpesul nu este doar inestetic şi deranjant, ci poate să ducă la afecțiuni foarte grave, aşa că este bine să scapi de el imediat ce apare.

Ca să acționezi rapid, poți încerca să scapi de umflătura nedorită cu remedii naturiste, pe care sigur le ai prin casă. Mai jos găsești lista completă a acestor remedii simple, rapide şi eficiente.

Cafeaua

Această metodă naturistă este eficientă, în special, împotriva herpesului din cavitatea bucală (care poate fi şi cel mai neplăcut dintre toate) şi în jurul buzelor. Nu trebuie decît să prepari sau să cumperi o cafea neagră, tare, fără zahar sau lapte şi să plimbi o înghițitură prin gură sau să îți înmoi buzele în ea. Procesul trebuie repetat de două ori pe zi.

Gheaţa

Cea mai simplă metodă de tratare a herpesului acasă. Niște gheaţă sigur ai prin congelator, aşa că piseaz-o bine, pune-o într-o punguță de plastic şi învelește-o într-o cîrpă de bumbac. Această compresă trebuie aplicată preț de 10-15 minute pe herpesul care te supăra şi îți va dezumfla zona, scăpîndu-te de mîncărime. Poți repeta procesul de cîte ori pe zi vrei, pînă dispare.

Uleiul de măsline

Aceasta este, poate, cea mai renumită metodă naturistă de îndepărtare a inamicului care-ţi dă mîncărimi. Poți sa îl foloseşti simplu, aplicîndu-l direct pe zona care te supără, pentru că îţi hidratează pielea şi are antioxidanți, însă este recomandat să încălzeşti o măsură de ulei de măsline cu ulei de lavandă şi ceară de albine. După ce amestecul s-a răcit, poți să-l aplici pe zona unde s-a instalat inamicul.

Plicurile de ceai

Ceaiul negru este recunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii ale taninilor săi, așa ca este un tratament numai bun şi pentru herpesul tău. Fă-ţi un ceai negru şi, după ce l-ai băut şi s-a răcit plicul, aplică-l pe zona infectată şi lasă-l să acționeze preț de cinci minute. Poți face asta de trei ori pe zi, mai ales, că ceaiul negru e foarte gustos.

Uleiul de oregano

Pe acesta, nu trebuie sa îl mai încălzeşti, ci doar sa îl aplici pe zona în care s-a instalat herpesul. Pentru că are proprietăţi antivirale, îți dezumflă pielea şi grăbește vindecarea ei.

Mierea

Mierea este dulce şi în tratarea naturală a herpesului, mai ales aceea polifloră. Cu cît mierea este mai proaspăta, cu atît mai eficientă va fi. Iar tu trebuie doar să o aplici direct pe herpes, de trei-patru ori pe zi.

Bicarbonatul de sodiu

Ce nu poți face cu bicarbonatul? Este un remediu naturist pentru o mulțime de probleme, iar herpesul nu avea cum să facă excepție. Nu trebuie decît să iei o dischetă demachiantă ori o cîrpă din bumbac, să o scufunzi în bicarbonat de sodiu şi să aplici pe herpes. Așa, pielea ţi se va usca, iar băşica nu se va mai curge.

Săpunul şi apa caldă

Poate părea ciudat că sînt incluse la remediile naturiste, însă acest lucru se datorează faptului că o mulțime de femei se tem să atingă zona infectată cu herpes, probabil, de teamă să nu agraveze situația. De fapt, cu cît zona este mai curată, cu atît herpesul va trece mai repede, așa că săpunul şi apa sînt prietenii tăi (dar nu şi ai herpesului).

Ceaiul de plante

Nu că ceaiul negru nu ar fi tot un ceai de plante, dar, în general, ceaiurile de plante sînt remedii pentru orice tip de infecții ale pielii. Așa că herpesul nu putea să facă excepție, iar pentru el cele mai bune ceaiuri sînt acelea de lămîie, ghimbir, scorțișoară şi mușețel.

Amidonul de porumb

Şi acesta este printre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru herpes, întrucît absoarbe lichidul din herpes şi piele, ceea ce duce la uitarea mîncărimii. Pentru ca amidonul să te descotorosească de herpes, folosește-l ca pe bicarbonatul de sodiu.

Extract de mere şi portocale

Stoarce un măr şi o portocala împreună, toarnă o parte din sucul obținut pe o dischetă demachiantă şi aplică pe zona cu probleme, de doua-trei ori pe zi. Restul băuturii poți să o servești pentru vitaminele sale atît de benefice organismului.

Acestea sînt remediile naturiste pentru herpes. Trebuie să ai cum să prepari măcar unul dintre ele. În caz contrar, poți aplica aspirina solubilă. Așadar, ţine herpesul la distanţă în mod natural!

Source: perfecte.md

Keywords:

sfat , sanatate

Comments

 (1)
  • #1 Kris Reply Quote selected
    <div>Иммунную систему нужно содержать в порядке, чтоб не появлялся герпес.</div><div>А к теме можно еще добавить спирт.</div><div>Протирать спиртом несколько раз в день и не мочить водой. Когда герпес подсохнет (через 2-3 дня), образовавшуюся корочку можно маслом смазывать (подсолнечным, оливковым, розовым и т.д.), чтоб не трескало.</div>
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
2776 locuitori

Teţcani este un sat şi comună din raionul Briceni. Teţcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Teţcani se află la o distanță de 27 km de oraşul Briceni şi la 260 km de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2776 de oameni. Prima atestare documentară a satului Teţcani datează din anul 1577.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.