20 march 2019, 14:40 Health views 14064
De ce este bine să bei vin roșu atunci când mănânci friptură
20 march 2019, 14:40 Health views 14064

De ce este bine să bei vin roșu atunci când mănânci friptură

Nu de puține ori am auzit că la friptură se bea vin roșu, iar la pește este bine să alegem vinul alb. Explicația însă, prea puțini dintre noi o știu.

Experții au explicat că această asociere se datorează substanțelor chimice și procesului de fermentație al vinului, precum și diferiților compuși care se găsesc în carne și pește.

Friptura se asociază bine cu vin roșu, deoarece moleculele din vin numite taninuri reacționează cu grăsimea din carne, eliberându-i aromele. La rândul său, această grăsime reduce astringența vinului, favorizând eliberarea aromelor băuturii.

Puțină sare și piper pe friptură vor spori și mai mult gustul vinului, punându-i în valoare aroma.

Prin comparație, vinul alb este mai acid și are calitatea de a reduce mirosul 'de pește' al preparatelor marine.

Rezultatul unei asocieri a vinului roșu cu preparate marine este un gust "metalic" neplăcut, a explicat Ray O'Connor, director la Naked Wine's.

Source: www.libertatea.ro

Keywords:

alimentatie , vin , carne

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1074 locuitori

Bîc este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.54 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.55 km. Localitatea se află la distanța de 3 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1074 de oameni. Satul Bîc a fost înființat în anul 1908.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.