13 march 2020, 22:00 Health views 11162
Nu este sănătos să mănânci crude roșia și morcovul! Află motivul!
13 march 2020, 22:00 Health views 11162

Nu este sănătos să mănânci crude roșia și morcovul! Află motivul!

Faptul că este benefic pentru organism să consumi legumele crude se pare că este doar un mit. Sau cel puțin în cazul a cinci dintre legume, printre care morcovul și roșia care sunt mai sănătoase... gătite.

Dacă majoritatea dintre noi suntem sfătuiți să ne mâncăm legumele crude, există cinci alimente pe care nu este deloc sănătos să le consumi în stare naturală. Roșiile spanacul, morcovii, sparanghelul și ciupercile sunt cinci legume care fac mult mai bine organismului, dacă le... gătești.

Un exper în nutriție, Mel Wakeman, la universitatea Birmingham City susține că mulți dintre nutrienții care se găsesc în plante sunt rareori asimilate de orgasnism, comparativ cu proteinele animale.

Potrivit acestuia, mâncăm degeaba roșii crude. În schimb, dacă le pregătim termic, crește nivelul de licopen, un puternic antioxidant, care previne apariția cancerului.

Spanacul gătit crește nivelul de fier, însă nu trebuie prea mult timp lăsat la flacără. La fel se întâmplă și în cazul morcovilor, bogați în caroten, sau al ciupercilor, care sunt bogate în vitamine și minerale.

Nutriționistul insistă totuși ca toate aceste alimente să nu fie gătite prea mult, pentru păstrarea în legume a vitaminelor.

Source: www.libertatea.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
177 locuitori

Clişcăuţi este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.24 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 2.20 km și este situat la 12 km de oraşul Sîngerei, şi la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Localitatea Clișcăuți a fost întemeiată în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.