03 june 2024, 14:30 Health views 48326
ATENŢIE la plantele ornamentale din locuinţă! TOP 3 flori periculoase care TE POT UCIDE
03 june 2024, 14:30 Health views 48326

ATENŢIE la plantele ornamentale din locuinţă! TOP 3 flori periculoase care TE POT UCIDE

Pe cît sunt de frumoase şi ne bucură privirea, pe atît de periculoase sunt unele dintre florile pe care le creştem în apartament sau în curte. Unele dintre ele sunt de-a dreptul nocive, chiar dacă nu în integralitatea lor.

1) Azaleea

Miroase superb, florile sunt minunate, dar frunzele sunt foarte periculoase daca sunt inghitite. Simptomele intoxicatiei sunt: voma, salivatie in exces, umezirea exagerata a ochilor si nasului, dureri mari abdominale, paralizia mainilor si picioarelor, intr-un final putand interveni coma sau chiar moartea.

2) Leandrul

Florile sunt superbe, dar frunzele nu trebuie atinse. Cat despre mancat, nici atat. Sunt extrem de toxice si ataca inima, ingreuneaza circulatia sanguina, provoaca atacuri cerebrale si pot duce chiar la deces. In India, s-au inregistrat nenumarate cazuri de sinucideri cu aceasta planta.

3) Trestia de zahar salbatica

Este o planta ornamentala, este comercializata pentru decorarea apartamentelor. Este insa extrem de periculoasa, atingerea sau mestecarea frunzelor putand provoca grave probleme de sanatate, inclusiv orbirea daca am atins frunzele si apoi ne-am frecat la ochi.

Source: jurnalul.ro

Keywords:

plante , flori , pericol

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1681
Populația:
1592 locuitori

Meleşeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Meleşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Călărași și la 74 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1592 de oameni. Satul Meleșeni a fost menționat documentar în anul 1681.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.