25 september 2023, 16:30 Health views 12734
Cu ajutorul aromelor puteţi pierde în greutate
25 september 2023, 16:30 Health views 12734

Cu ajutorul aromelor puteţi pierde în greutate

Cîte metode sofisticate sînt oferite de către medici, pentru a ajuta femeile să piardă în greutate. Dacă respectarea unei diete stricte nu dă rezultate dorite, apoi nutriţioniştii propun să încercaţi metode mai noi, ca aromoterapia.

Se pare că unele arome pot diminua pofta de mîncare: aromele de mere verzi, vanilie şi scorţişoară au capacitatea de a suprima pofta de mîncare. Omul care respiră aceste arome înainte şi în timpul meselor, consumă mai puţine alimente decît de obicei.

Nutriţioniştii nu recomandă de a sări peste masa de prînz şi gustările de după-amiază, dar a trece seara la "hrănirea cu mirosuri". Există şi o explicaţie ştiinţifică a acestui fenomen - seara "se calmează" partea raţională a conştiinţei şi "lucrează" doar cea emoţională. Fără a ne da seama seara este foarte uşor să mîncăm prea mult. Mirosurile, acţionînd direct asupra părţilor emoţionale ale creierului inhibă pofta de mîncare.

În cazul în care vreţi să gustaţi seara ceva dulce, ar trebui să mirosiţi vanilie sau scorţişoară. Nutriţioniştii recomandă să schimbăm aromele, pentru a evita efectul obişnuinţei.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1608
Populația:
9060 locuitori

Camenca este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 160 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 9060 de oameni. Camenca a fost menționată documentar în anul 1608.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.