Show news from...

eye 18842 Views

Wi-Fi ucide plantele și provoacă dureri de cap


Foto: informing.ru

Cercetătorii danezi au efectuat un experiment pentru a afla cum Wi-Fi influențează sănătatea. Rezultatele au fost șocante: internetul wireless ucide plantele și provoacă dureri de cap la copii.

La experiment au participat cîțiva elevi, care au petrecut noaptea cu telefonul sub pernă și cu Wi-Fi inclus. În dimineața următoare, copiii au demonstrat scăderea concentrației de atenție, majoritatea au acuzat dureri de cap.

Dar acest lucru nu le-a părut suficient oamenilor de știință și ei au verificat cum internetul wireless afectează plantele. Au pus șase ghivece de flori în camera cu Wi-Fi, iar alte șase - într-o cameră obișnuită pentru 12 zile. Majoritatea plantelor din camera cu internet Wi-Fi au căpătat culoarea maro, iar majoritatea s-au uscat, în timp ce în camera obișnuită florile nu au avut de suferit.

Un studiu similar a fost efectuat în Olanda. Rezultatele sale sînt următoarele: copacii care se aflau pe traiectoria semnalelor radio fără fir mai frecvent sufereau de afecțiuni ale scoarței și se uscau. Cu toate acestea la moment există foarte puține dovezi că internetul wireless reprezintă un real pericol pentru sănătatea umană. Investigațiile continuă.

Settlements of Moldova and Diaspora

Schinoșica

Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
113 locuitori

Schinoșica este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 113 oameni. Satul Schinoșica a fost menționat documentar în anul 1859.

Read more