01 december 2021, 15:00 Sport views 2880
Petrocub Hîncești a lansat o echipă de fete
01 december 2021, 15:00 Sport views 2880

Petrocub Hîncești a lansat o echipă de fete

Petrocub Hîncești este primul club din Divizia Națională care a lansat oficial o echipă de fete. Deocamdată este vorba despre echipa WU-13.

La moment, în lot sînt 18 jucătoare, însă procesul de selecție continuă. Fetele se antrenează în satul Buțeni, sub comanda lui Chiril Barcari.

În același timp, toate procesele de pregătire sînt monitorizate de antrenorul principal al Centrului de Pregătire, Valeriu Oloieru. Pe săptămînă, echipa efectuează 3 antrenamente și joacă un meci de verificare, informează oficial.md.

Formația feminină a clubului Petrocub va debuta în liga națională WU-13 în dependență de situația pandemică din țară.

„Am început să pregătim această echipă în 2018. A fost greu. De atunci, însă, fetele au progresat mult. Este o plăcere să lucrezi cu ele. Sunt pasionate, le place să controleze mingea. Au jucat mai multe meciuri de verificare cu alte echipe de fete, dar și cu băieții. Au demonstrat că sînt pregătite de campionat. Eu, ca orice antrenor îmi doresc ca ele să devină fotbaliste profesioniste. Fetele sînt toate din satul Buțeni, dar pe viitor planificăm să lărgim aria de selecție”, declară antrenorul echipei Petrocub WU-13, Chiril Barcari.

Cît despre liga națională WU-13 sperăm să începem sezonul în primăvară.

Antrenamentele și echipamentul sportiv al fotbalistelor lui Petrocub sînt gratuite.

 

Source: oficial.md

Keywords:

fotbal , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
2050 locuitori

Tîrnova este un sat şi comună din raionul Edineţ. Tîrnova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul drept al rîului Racovăț, la o distanță de 18 km de orașul Edineț, la 33 km de stația de cale ferată Brătușeni şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2050 de oameni. Satul Tîrnova, din ținutul Hotin, este atestat documentar la 17 aprilie 1576, cu denumirea Truineva.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.