Show news from...

eye 1119 Views

Denis Vieru, cel mai bun sportiv al Moldovei în acest an


Denis Vieru a fost ales cel mai bun sportiv al Moldovei în 2019 în opinia Asociației Presei Sportive din Moldova.

El a reușit să cucerească medalia de bronz la Campionatul Mondial, a devenit campion la Universiada Mondială și a cucerit alte trei medalii de aur la turneele internaționale, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Pe locul 2 s-a clasat luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu, care a fost ales cel mai bun sportiv anul trecut. Elevul lui Mihai Cucu a avut un an foarte bun și în 2019. A devenit campion european și medaliat cu bronz la Jocurile Europene de la Minsk.

La aceste două competiții s-a remarcat și luptătoarea Anastasia Nichita, de doar 20 de ani. La Europenele de la București, ea a cucerit bronzul, iar la Jocurile Europene de la Minsk a urcat de asemenea pe treapta a treia a podiumului de premiere. În plus, Anastasia și-a asigurat și un loc la Jocurile Olimpice de la Tokyo, grație locului 5 obținut la Mondiale.

În top 10 au mai intrat tenismenul Radu Albot, atleta Zalina Petrivskaya, luptătorul Piotr Ianulov, înotătoarea Tatiana Salcuțan, luptătorul de kickboxing Maxim Cazacu, arcașii Dan Olaru și Alexandra Mîrca și luptătorul de taekwondo Stepan Dimitrov.

Cel mai bun antrenor al anului 2019 a fost ales tehnicianul lui Denis Vieru, Veaceslav Bacal, iar cea mai bună echipă: naționala de futsal, care a ajuns în runda a doua de calificare a Campionatului Mondial.

Keywords:

sport , Luptă

Settlements of Moldova and Diaspora

Şuri

Statut:
Sat
Prima atestare:
1631
Populația:
3964 locuitori

Şuri este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Șuri și Șurii Noi. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3964 de oameni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Drochia și la 189 km de Chișinău. Satul Șuri a fost menționat documentar în anul 1631.

Read more