Show news from...

eye 1430 Views

Echipa de juniori din Moldova a adus opt medalii de la Campionatul Mondial de „Dragon Boat” (Foto)


Echipa de juniori a Republicii Moldova a cucerit patru medalii de aur, trei de argint și una de bronz la Campionatul Mondial de Dragon Boat, care a avut loc în perioada 12-15 septembrie, la Kiev.

Republica Moldova a fost reprezentată de către echipa „Vulturii" din Drochia, compusă din 15 sportivi din diverse localități: Drochia, Orhei, Bălți și Chișinău.

Echipa de juniori a țării noastre a participat la competițiile pe distanțe de 200, 500 și 2000 de metri, în toate trei categorii: men, women și mixted.

Campionatul a adunat participanți din 15 țări printre care: Ucraina, Republica Moldova, Cehia, Belarus, China și Hong Kong.

În luna iulie a acestui an, echipa Moldovei a participat și la Campionatul Europei, care a avut loc la Moscova, și a adus acasă 12 medalii de argint și două medalii de bronz.

Dragon Boat este un tip de sport relativ nou în Republica Moldova, acesta este practicat în țara noastră de doar cinci ani. Chiar și așa, echipa noastră de juniori este unul dintre lideri la nivel european și chiar mondial, spun reprezentanții Federației de Dragon Boat din Moldova. Acest tip de sport nu este deocamdată susținut de stat.

Keywords:

sport , medalie

Settlements of Moldova and Diaspora

Branişte

Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
503 locuitori

Branişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Avrămeni, Branişte, Reteni-Vasileuţi, Reteni. Localitatea se află la distanța de 36 km de oraşul Rîşcani şi la 180 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 503 oameni. Satul Braniște a fost menționat documentar în anul 1613.

Read more