Show news from...

eye 1291 Views

Dodon propune o soluție pentru dezvoltarea fotbalului moldovenesc


Preşedintele Igor Dodon propune preluarea experienţei altor ţări, cum ar fi Islanda, în dezvoltarea fotbalului moldovenesc.

Potrivit Infotag, despre aceasta în cadrul unei întrevederi şeful statului a discutat cu noul preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Leonid Oleinicenco.

Oficialii au discutat despre strategia de dezvoltare a fotbalului moldovenesc, inclusiv programul de construcţie a stadioanelor pentru Joc profesionist, în conformitate cu standardele internaţionale.

"De asemenea, am vorbit despre construcţia noilor terenuri de sport în vederea atragerii unui segment cît mai larg al populaţiei şi, în primul rînd a tineretului, în practicarea fotbalului.

În acest sens am menţionat necesitatea preluării experienţei altor ţări, cum ar fi Islanda, unde, datorită construcţiei stadioanelor, fotbalul a devenit un gen de sport naţional, iar selecţionata ţării a obţinut rezultate impresionante la campionatele europene şi mondiale", a menţionat şeful statului într-un mesaj pe reţelele de socializare.

De asemenea, Igor Dodon a avut o întrevedere cu renumit fotbalist şi antrenor, fost selecţioner al echipei naţionale de fotbal a Moldovei, Igor Dobrovolschi, care a solicitat examinarea posibilităţii de a i se acorda cetăţenia Republicii Moldova.

"Avînd în vedere rolul pe care îl are Igor Dobrovolschi în fundamentarea fotbalului moldovenesc, rezultatele înregistrate de naţionala noastră pe care a ghidat-o cu succes, precum şi contribuţia dînsului la promovarea imaginii pozitive a R. Moldova pe arenă internaţională, am manifestat deschidere pentru soluţionarea problemei invocate, în conformitate cu legislaţia RM", a spus Dodon.

Keywords:

Igor Dodon , fotbal

Settlements of Moldova and Diaspora

Prodăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1099 locuitori

Prodăneşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Prodănești și Căprești. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Florești și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1099 de oameni. Satul Prodănești a fost menționat documentar în anul 1795.

Read more