28 february 2019, 15:30 Sport views 18387
Presa internațională scrie despre Radu Albot
28 february 2019, 15:30 Sport views 18387

Presa internațională scrie despre Radu Albot

După ce a reușit să cîștige turneului ATP 250 „Delray Beach Open", Radu Albot continuă să fie subiect de discuție în presa internațională.

De această dată, tenesmenul nostru, a atras atenția celor de la The New York Times.

În timp ce Radu Albot cucerea primul titlu ATP pentru Moldova, această mică țară din Europa de Est, a organizat alegerile parlamentare. Acum 4 ani, participînd la un turneu din Franța, Albot a cheltuit 200 de euro pe un taxi care l-a transportat la Ambasada Republicii Moldova. Acolo, el și-a exercitat dreptul la vot. În acest an, Albot a declarat că nu poate să meargă la cabina de vot, scrie nytimes.com, citat de protv.md.

De această dată, Albot a fost ocupat de finala turnelui Delray Beach. Acolo, el a dispus de Dan Evans, astfel cucerind titlul de campion. Scorul meciului a fost 3 la 6, 6 la 3, 7 la 6. Moldoveanul a cîștigat 97.490 de dolari, cel mai mare salariu din cariera sa.

Albot lupta de mai mult de un deceniu pentru o astfel de performanță și abia acum și-a transformat visul în realitate. Înaintea turneului Delray Beach Open, el ocupa poziția a 82-a în ierarhia ATP, recordul său, însă, era locul 81, obținut acum cîțiva ani. Salvînd 3 mingi de meci și obținînd victoria în fața lui Evans, Albot a urcat pînă pe locul 52.

Albot este primul tenismen din Moldova, care a intrat în TOP 100. Majoritatea dintre ei nu a depășit niciodată măcar locul 300. Moldova este o fostă Republică Sovietică cu o populație de 3.55 milioane.

Această țară este cunoscută mai mult pentru producația de vin, decît pentru jucătorii de tenis. Cu toate acestea, Moldova a avut parte de luptători olimpici, schiori nordici și jucători de fotbal de talie mondială.

Spre exemplu, Natalia Levcenkova a fost a 8-a la Jocurile Olimpice din 2006. La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, Republica Moldova a fost reprezentată de 23 de sportivi, unul dintre ei fiind Radu Albot.

Acesta a devenit primul tenismen din țara sa care a participat la Olimpiadă. Albot a trecut în primul tur de ruzus Teymuraz Gabashvili, însă, a cedat în runda secundă, în fața croatului Marin Cilic. La acea ediție a Jocurilor Olimpice, canoistul Oleg Tarnovschi a cucerit medalia de bronz. Ulterior, acesta a fost descalificat pentru încălcarea regulamentului antidoping, scrie nytimes.com.

Source: diez.md

Keywords:

Radu Albot , presa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
2762 locuitori

Voinescu este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Voinescu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2762 de oameni. Satul Voinescu a fost menționat documentar în anul 1623.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.