16 july 2018, 11:25 Sport views 10574
Luka Modric, cel mai bun jucător de la CM
16 july 2018, 11:25 Sport views 10574

Luka Modric, cel mai bun jucător de la CM

Căpitanul echipei Croaţiei, mijlocaşul Luka Modric, a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale de fotbal din Rusia. Modric a primit ''Balonul de Aur'' care recompensează această performanţă după finala pierdută de naţionala Croaţiei în faţa Franţei, cu 2-4, pe Stadionul Luzhniki din Moscova. Astfel, Modric îi succede în palmares argentinianului Leo Messi, şi el finalist în 2014, în Brazilia.

De asemenea, atacantul francez Kylian Mbappe, autorul unui gol în finală, a fost desemnat cel mai bun tînăr fotbalist de la CM 2018.

Belgianul Thibaut Courtois a fost ales cel mai bun portar al competiţiei, dar el nu a putut primi trofeul, deoarece Belgia a plecat acasă imediat după finala mică de la Sankt Petersburg, cîştigată cu 2-0, sâmbătă, în faţa Angliei.

Titlul de golgheter al competiţiei a fost adjudecat de atacantul englez Harry Kane, cu 6 goluri marcate.

Selecţionata Franţei a câştigat al doilea său titlu mondial, după ce a învins echipa Croaţiei cu scorul de 4-2 (2-1), duminică, pe Stadionul Luzhniki din Moscova, în finala Cupei Mondiale de fotbal 2018, din Rusia.

"Les Bleus" au jucat a treia lor finală, după cea din 1998, în care au învins Brazilia, şi după cea pierdută în 2006 în faţa Italiei. Echipa lui Deschamps se încununează campioană mondială la doi ani după ce a pierdut finala EURO 2016, pe teren propriu, în faţa Portugaliei.

Francezii şi-au făcut jocul lor obişnuit, pragmatic, cîştigînd prin golurile marcate de Mario Mandzukic (18, autogol), Antoine Griezmann (38 - penalty), Paul Pogba (59) şi Kylian Mbappe (65), în timp ce pentru croaţi au punctat Ivan Perisic (28), Mario Mandzukic (69).

Source: digisport.ro

Keywords:

fotbal , CM-2018 , Croaţia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
938 locuitori

Cihoreni este un sat din cadrul comunei Bieşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 938 de oameni. Satul Cihoreni a fost menționat documentar în anul 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.